Een afspraak maken
Vandaag gesloten | Koningsdag gesloten
JanVanSundert

Badkamertrends 2024

12-04-2024
Geschreven door: Amber van Overveld

Trends badkamer 2024 | Tussen de badkamertrends van 2024 is voor iedereen wat te vinden; van rustige badkamers in lichte kleuren tot een opvallende badkamer met gewaagde keuzes. Jan van Sundert heeft voor jou dé 5 badkamertrends voor het volgende jaar bij elkaar gezocht. Benieuwd wat je in 2024 in de badkamer kan verwachten? Of wil jij een nieuwe badkamer inspiratie volgens de laatste trends? Lees deze blog dan snel!

Inspiratie met dé 5 badkamertrends voor 2024:

  • Badkamertrend 1: Spa at home
  • Badkamertrend 2: Monochroom palette
  • Badkamertrend 3: Hotel chique
  • Badkamertrend 4: Shine shine shine
  • Badkamertrend 5: Statement pieces

Badkamertrends 2024Badkamertrend 1: Spa at home

Het is een droom voor velen; een spa gevoel in huis. Het is dan ook dé trend van 2024 om een home spa te creëren. Dit wordt vaak gedaan met de stijl Japandi, deze badkamertrend zag je al in 2023. Hierbij maken we gebruik van aardetinten in combinatie met natuurlijke materialen. Voor het creëren van een home spa moet hier de luxe sfeer aan toegevoegd worden. Dit kan door een ruime inloopdouche, een vrijstaand bad of een dubbele wastafel toe te voegen. Ook is het belangrijk om je badkamer minimalistisch te houden. Geen hard materiaal en donkere kleuren, maar gebruik zachte materialen zoals geweven linnen. Om wat speelsheid toe te voegen in badkamers kan je gaan voor ronde vormen of geometrisch lijnenspel in bijvoorbeeld het badmeubel of houten panelen.

Om de optimale home spa te creëren is natuurlijk een sauna in jouw badkamer de perfecte toevoeging. Bij Jan van Sundert maken we sauna’s op maat. De sauna wordt met jou en een adviseur in 3D ontworpen, in eigen productie gemaakt en door een monteur van ons geplaatst.

Showroom badkamertrend 2024: Spa at home

Een badkamer in onze showroom die inspeelt op de badkamertrend: Spa at home is badkamer Movimento. De badkamer is voorzien van een grote sauna en inloopdouche. Het badkamermeubel heeft een lichte kleur en houtlook, wat helemaal past binnen de Japandi stijl met natuurlijke materialen. De dubbele wastafel met een lengte van 180 cm brengt het luxe gevoel en zorgt voor genoeg ruimte. Kom jij badkamer Movimento binnenkort bezichtigen tijdens een afspraak? 

Badkamertrends 2: Hotel chique badkamer

Wil je wel het spa gevoel maar in combinatie met een chique afwerking? Misschien is deze trend dan meer jou smaak! Hotel chique badkamers creëer je door de combinatie van luxe strakke meubels met warme kleuren en materialen. Denk hierbij aan hout, koper, marmer en diepgroen. Wel wil je bij deze trend een ruimtelijk gevoel hebben. Dit kan door bijvoorbeeld de vloertegels door de laten lopen in de douche. Of door donker en lichte kleuren op een goede manier te combineren.

Natuurlijk mogen de grote regendouche en een mooi bad niet ontbreken. Ontdek een favoriete stijl van ons; een strak wit bad met vrijstaand koper badkraan, tegen marmeren tegels.

Showroom badkamertrend 2024: Hotel chique

Badkamer Prezzo is een badkamer die met zijn donkere marmerlook tegels goed past bij de Hotel chique badkamertrend van 2024. In deze badkamer zie je ook het ruimtelijk effect van tegels laten doorlopen in de douche. Verder zien we in deze badkamer koper inbouwkranen en een organisch gevormde spiegel. Bij een bezoek aan onze showroom kan je badkamer Prezzo haast niet missen. Deze badkamer heeft namelijk een mooie plek vooraan.

Badkamertrend 2024

Badkamertrend 3: Monochroom palette kleur

Kleur toevoegen in badkamers, maar wel het gevoel van harmonie en rust behouden? Dat kan met de monochroom badkamertrend! Binnen deze stijl creëer je eenheid door kleur. Dit wordt vaak gedaan door of één kleur te kiezen voor de gehele badkamer of te gaan voor ton sur ton. Hierbij ga je uit van één kleur die je in meerdere tinten terug laat komen. Door de tegels, het sanitair en alle accessoires in dezelfde kleur te houden, straalt de badkamer veel rust uit. In 2024 gaan we deze trend veel zien met roze. De Flexa Kleur van het jaar 2024 is niet voor niets ‘Sweet Embrace’. Een zachtroze kleur die een positief gevoel uitstraalt. Maar ook beige en groen blijven in 2024 belangrijke trendkleuren binnen deze badkamertrend!

Hoewel deze trend, maar uitgaat van één kleur, zijn de mogelijkheden oneindig. Je kan spelen met verschillende structuren, vormen en materialen. Bijvoorbeeld door een badmat met structuur te combineren met strakke tegels. Of een betonnen waskom met een messing kraan.

Showroom badkamertrend 2024: Monochroom palette

De roze trendkleur zien we in onze showroom terug bij badkamer Flora. Deze badkamer heeft roze wandtegels die in een elleboog verband geplaatst is. Dit patroon is een leuke variant op de populaire visgraat. Verder zien we naast de wandtegel structuur ook nog andere structuren en materialen. Zo heeft het badkamermeubel een houtstructuur, zijn de waskom en het blad weer geheel glad en hebben de tegels een licht kleurverloop. Dus, hou je van een kleurtje en verschillende structuren? Dan is badkamer Flora een geschikte plaats in onze showroom om te beginnen.

Badkamertrends 2024

Badkamertrend 4: Shine shine shine stijl

Klinken deze badkamertrends nog te rustig voor jou? In 2024 gaan we ook veel gedurfde keuzes in de badkamerwereld zien. Zo kan je gaan voor een toevoeging van glamour uitstraling en glanzende oppervlakten. Bijvoorbeeld door shiny gouden tegels of een bijzondere marmeren vloer. Vaak gaat dit goed samen met gouden kranen en hout. 

De kleuren die bij deze trend vaak gebruikt worden zijn (rosé)goud, donkergroen, zwart, wit en warm geel als basis. De keuze om verschillende uitgesproken tegels te combineren is bij deze trend een must! Maak jouw tegelwand af met een bijzondere spiegel en jouw badkamer is ready to shine!

Showroom badkamertrend 2024: Shine shine shine

Ontdek Vita, een badkamer in onze showroom die zeker voldoet aan de badkamertrend: shine shine shine! Achter het vrijstaande bad is de muur volledig betegeld met een gouden wandtegel uit de vtwonen collectie. Indrukwekkend en vol karakter, maar doordat de rest van de badkamer wit en grijs is, toch volledig in balans en stijl. 

Badkamertrends 2024

Badkamertrend 5: Statement pieces

De laatste trend kan perfect gecombineerd worden met iedere andere badkamertrend. 2024 wordt de tijd waarin het helemaal in is om één statement element in jouw badkamer toe te voegen. Dit kan door middel van een vrijstaand bad met opvallende badkraan, bijzondere tegels of de toevoeging van reliëf. Reliëf zie je vaak terug in een badkamerkast of badmeubel, maar ook in een wandtegel. Hierbij is ons advies dat je kiest voor één wand of stuk waar je deze tegels plaatst, zodat daar alle aandacht naartoe gaat. 

Ook een grote spiegel, opvallende waskom of bijzondere douchewand in de hoogte kan een statement piece in jouw badkamer zijn. Aan deze trend kan iedereen een eigen touch geven, zolang je maar zorgt dat er één element is dat alle aandacht direct trekt. 

Showroom badkamertrend 2024: Statement pieces

Een van onze nieuwste badkamers in de showroom is Mobilia. Je ziet de badkamer al op de linker afbeelding met de grote ronde spiegel staan. Het grote badkamermeubel met structuur speelt de hoofdrol en de ronde spiegel maakt het tot een waar statement piece. Verder vinden we houten wandpanelen, gerookt glas als douchewand, betonlook tegels en stoere gun metal items in de badkamer.