Blog
   Vandaag zijn wij geopend van 9.30 tot 21.00 uur.Sauna ovens

Het verwarmingssysteem van de traditionele saunacabine berust op het verhitten van een zeer grote massa natuurstenen, welke de opgenomen warmte op hun beurt weer aan de omgevingslucht afgeeft.
Een goede en sterke sauna oven zorgt voor een lager energie verbruik. Dit komt doordat de oven niet constant op vol vermogen hoeft te werken.

De grote soortelijke warmte van de stenen vormt een warmtereserve, welke er voor zorgt dat de saunacabine lange tijd en zeer regelmatig op temperatuur blijft. Zelfs wanneer het “vuur” al lang gedoofd is. Wanneer u de saunastenen voor het eerst gebruikt, dient u de stenen goed af te spoelen.

Jan van Sundert levert veel verschillende sauna ovens. Kom langs in onze showroom en vraag naar de uitgebreide mogelijkheden op dit gebied.

Sauna 

Soort sauna ovens

Elektrische saunaoven:
De meest gekozen warmtebron voor de sauna, zowel bij privécabines als bij professioneel gebruik. Geeft een aangename stralingswarmte.
De oven is zowel verkrijgbaar met een ingebouwde als met een separate besturing.

Houtgestookte saunaoven:
Voor de ware saunaliefhebbers levertJan van Sundert traditionele,houtgestookte saunaovens. Een rustieke warmtebron met een hoge stralingswarmte en een optimaal comfort. Met deze sauna-oven haalt u het traditionele saunagevoel in huis.

Gasgestookte saunaoven:
Wordt vooral gebruikt in professionele saunacabines. U creëert hiermee een uitstekend saunaklimaat. Bovendien kunt u aanzienlijke besparingen realiseren bij intensief gebruik. Prijzen voor gasgestookte ovens zijn op aanvraag.

Speciale ovens:
Soft-damp combi: Een soft-damp combi oven is een roestvrijstalen oven met een ingebouwdeverdamper. Het ovengedeelte werkt op dezelfde manier alseen standaard oven. Deze oven is dus te gebruiken als oven of als soft-damp oven. Het heeft dus een extra functie in vergelijking tot een standaard oven. Als u het verdampergedeelte inschakelt om de luchtvochtigheid in de cabine te verhogen schakelt één element van de oven uit en zal het element van de verdamper het water verwarmen zodat het water verdampt. Een extra toevoeging aan de oven is dat boven het verdampgedeelte twee spekstenen potjes zittenvoor het toevoegen van geurstoffen. Na het gebruik dient het waterreservoir leeg gelaten te worden d.m.v. het kraantje aan de onderzijde van de oven.

Lokkerdreef 10
4879 ND Etten-Leur
076 504 88 00

post@janvansundert.nl
Fax: 076 501 40 10
kvk Breda 20048365
BTW nr : NL006591383B01
Openingstijden

dinsdag t/m donderdag
van 9.30 tot 17.30 uur
vrijdag
van 9.30 tot 21.00 uur
zaterdag
van 9.30 tot 17.00 uur

koopzondagen
Aankomende koopzondag:
19 mei
Op koopzondag is ons magazijn gesloten
Klik hier voor alle koopzondagen van
2019