Infraroodsauna en infraroodcabines

Lees hier meer over de infraroodsauna


lijn

In een conventionele sauna wordt de cabine verwarmd door een oven. In een infraroodcabine wordt dit gedaan door infraroodlampen. De lampstraling dringt veel dieper in het lichaam (tot circa 4mm) dan een conventionele sauna, terwijl de temperatuur toch gematigder kan blijven. De temperatuur in een infraroodcabine is lager dan in de conventionele sauna, maximaal 50 graden in plaats van 70 tot 110 graden. Vooral mensen met spier en gewrichtspijnen hebben baat bij het gebruik van een infraroodcabine. Een infraroodcabine kan desgewenst worden uitgevoerd in combinatie met een conventionele saunaoven. Bekijk hier alle infraroodsauna's

De voordelen van een infraroodcabine:

Stijfheid van gewrichten : Bij stijfheid in de enkels bijvoorbeeld treedt een duidelijke vermindering op in vergelijking met de toestand bij een normale lichaamstemperatuur. Ook voor andere gewrichten geldt hetzelfde.
Spierspanning : Spierspanning wordt door verwarming duidelijk minder in een infrarood sauna.
Pijngevoel : Doordat de spierspanning vermindert, nemen ook pijnen af. Ischiaspijnen bijvoorbeeld worden door spierspanning veroorzaakt. Een vicieuze cirkel dus die door een behandeling in een infrarood sauna doorbroken kan worden. De warmte vermindert de pijnsteken, zowel bij de zenuwwortel als in het omliggende weefsel. Warmte leidt eveneens tot toename van de endorfineproductie, wat een pijnstillend effect tot gevolg heeft.
Bloedcirculatie : Het opwarmen van bepaalde lichaamsdelen veroorzaakt in de andere lichaamsdelen reflexen en werkt vaatverwijdend. Het opwarmen van spieren veroorzaakt, net zoals bij beweging, een toename van de bloedcirculatie.
Het genezingsproces bij ziektes en ontstekingen wordt versneld.
Passief trainingseffect van de hartspier.
Een verblijf in de infrarood sauna vermindert uw hoestprikkel bij chronische bronchitis.
Een betere weerstand tegen verkoudheid, wintergriep en andere virussen.
Vrije radicalen, de grootste oorzaak van celbeschadigingen in ons organisme, kunnen het best bestreden worden met vitamine A, C, E en een regelmatige infrarood-sessie.

Informatie aanvragen over een sauna?

Onze tevreden klanten

Select the kitchen on our site
Book an appointment with us
Visit our showroom for better feel
Get delivery in 10-12 weeks
Let's Book an appointment
BEZOEK ONZE SHOWROOM
Gewoon goed in keukens, badkamers en vloertegels
Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur 0765048800