Blog
   Vandaag zijn wij geopend van 9.30 tot 21.00 uur.

Rust en ontspanning in een natuurlijke omgeving Al in de Romeinse tijd was de heilzame werking van warmtebronnen bekend.

Genieten van de ontspannende en verkwikkende werking van droge, hete lucht. Dat deden ze toen, en dat doen we nu nog. In ons kille klimaat is de sauna de aangewezen plaats om op een natuurlijke  wijze heerlijk en comfortabel te ontspannen.
Maar een sauna biedt meer! Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af  en versterkt het gestel.De afwisseling van kou en warmte zorgt ervoor dat de poriën zich openen, spieren zich ontspannen en verkrampte gevoelens verdwijnen. Een saunabad is een gezonde training van het hart.
Afvalstoffen en stofwisselingsproducten  verdwijnen uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich. Dat maakt de sauna tot op de dag van vandaag bijzonder populair. Jan van Sundert-sauna’s zetten deze prettige, eeuwen oude traditie voort! 

Meer informatie

houtsoorten voor uw sauna
Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te “ademen”. Hout is bovendien in staat om de opgenomen warmte weer  gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste houtsoorten is dan ook van groot belang voor de bouw van een sauna….. Behalve de juiste houtsoort is vooral de dikte van de saunaschroten van belang. Jan van Sundert levert uitsluitend speciaal geselecteerde saunaschroten in diktes van 14mm, 16mm en 18mm.
Meer informatie over houtsoorten.

Ovens
Het verwarmingssysteem van de traditionele saunacabine berust op  het verhitten van een zeer grote massa natuurstenen, welke de opgenomen warmte op hun beurt weer aan de omgevingslucht afgeeft. De grote soortelijke warmte van de stenen vormt een warmtereserve welke er voor zorgdraagt dat de saunacabine lange tijd en zeer regelmatig op temperatuur blijft. Zelfs wanneer het “vuur” al lang gedoofd is… (voor het eerste keer in gebruik nemen van de saunastenen dient u de stenen goed af te spoelen).
Meer informatie over ovens. 

5500m2 winkelplezier van modern tot klassiek, voor elk budget!


Sauna

Lokkerdreef 10
4879 ND Etten-Leur
076 504 88 00

post@janvansundert.nl
Fax: 076 501 40 10
kvk Breda 20048365
BTW nr : NL006591383B01
Openingstijden

dinsdag t/m donderdag
van 9.30 tot 17.30 uur
vrijdag
van 9.30 tot 21.00 uur
zaterdag
van 9.30 tot 17.00 uur

koopzondagen
Aankomende koopzondag:
17 maart
Op koopzondag is ons magazijn gesloten
Klik hier voor alle koopzondagen van
2019