Vloerverwarming als bijverwarming

Hierbij dient de bijverwarming om de ruimte en de vloer een aangename temperatuur te geven, daarnaast zorgen de radiatoren en/of convectoren voor extra warmte tijdens de koudste dagen of voor een snellere opwarming van de ruimte. Het grootste gedeelte van het stookseizoen kan de vloerverwarming de ruimte prima verwarmen, slechts tijdens echt koude dagen heeft men de radiatoren erbij nodig. Bijverwarming wordt gelegd met een buisafstand van minimaal 30 cm, 20 cm, of 15 cm hart op hart. Wanneer u al radiatoren of andere verwarmingssystemen in de ruimte heeft geplaatst, kunt u deze laten hangen of gedeeltelijk verwijderen, (indien u vloerverwarming als bijverwarming aanlegt).

Wanneer de temperatuur in de ruimte gereguleerd wordt met een kamer- of klokthermostaat en indien de aanwezige radiatoren open staan, verwarmen deze de ruimte snel en de ketel krijgt via de thermostaat het sein om uit te gaan. De vloerverwarming heeft dan niet genoeg tijd gekregen om de vloer op te warmen. Dit kan voorkomen worden door de thermostaatkranen op de radiatoren te plaatsen en deze circa 2 C lager in te stellen dan de gewenste ruimtetemperatuur. Nu brengen de radiatoren het vertrek snel op een redelijke temperatuur, waarna ze worden afgesloten door de thermostaatkranen. De ketel blijft warm water leveren dat terechtkomt in de vloerverwarming. Deze doet de rest van het werk, zodat de vloer en vervolgens het vertrek behaaglijk warm worden.

Let op: in sommige gevallen kan er niet gefreesd worden (bijvoorbeeld in betonvloeren, extreem harde afwerkvloeren of constructievloeren e.d.), in een dergelijke situatie zullen de vloerverwarmingsbuizen op de bestaande vloer gebeugeld moeten worden (in een enkel geval kunnen de sleuven tegen meerprijzen ingezaagd worden met diamant zaagbladen). De prijs van de afdeklaag of de prijs van het inzagen zijn dan voor rekening van de klant.

Onze tevreden klanten

Select the kitchen on our site
Book an appointment with us
Visit our showroom for better feel
Get delivery in 10-12 weeks
Let's Book an appointment
BEZOEK ONZE SHOWROOM
Gewoon goed in keukens, badkamers en vloertegels
Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur 0765048800