Blog
   Vandaag zijn wij geopend van 9.30 tot 21.00 uur.

Vloerverwarming als bijverwarming

Hierbij dient de bijverwarming om de ruimte en de vloer een aangename temperatuur te geven, daarnaast zorgen de radiatoren en/of convectoren voor extra warmte tijdens de koudste dagen of voor een snellere opwarming van de ruimte. Het grootste gedeelte van het stookseizoen kan de vloerverwarming de ruimte prima verwarmen, slechts tijdens echt koude dagen heeft men de radiatoren erbij nodig. Bijverwarming wordt gelegd met een buisafstand van minimaal 30 cm, 20 cm, of 15 cm hart op hart. Wanneer u al radiatoren of andere verwarmingssystemen in de ruimte heeft geplaatst, kunt u deze laten hangen of gedeeltelijk verwijderen, (indien u vloerverwarming als bijverwarming aanlegt).

Wanneer de temperatuur in de ruimte gereguleerd wordt met een kamer- of klokthermostaat en indien de aanwezige radiatoren open staan, verwarmen deze de ruimte snel en de ketel krijgt via de thermostaat het sein om uit te gaan. De vloerverwarming heeft dan niet genoeg tijd gekregen om de vloer op te warmen. Dit kan voorkomen worden door de thermostaatkranen op de radiatoren te plaatsen en deze circa 2 C lager in te stellen dan de gewenste ruimtetemperatuur. Nu brengen de radiatoren het vertrek snel op een redelijke temperatuur, waarna ze worden afgesloten door de thermostaatkranen. De ketel blijft warm water leveren dat terechtkomt in de vloerverwarming. Deze doet de rest van het werk, zodat de vloer en vervolgens het vertrek behaaglijk warm worden.

Let op: in sommige gevallen kan er niet gefreesd worden (bijvoorbeeld in betonvloeren, extreem harde afwerkvloeren of constructievloeren e.d.), in een dergelijke situatie zullen de vloerverwarmingsbuizen op de bestaande vloer gebeugeld moeten worden (in een enkel geval kunnen de sleuven tegen meerprijzen ingezaagd worden met diamant zaagbladen). De prijs van de afdeklaag of de prijs van het inzagen zijn dan voor rekening van de klant.

Lokkerdreef 10
4879 ND Etten-Leur
076 504 88 00

post@janvansundert.nl
Fax: 076 501 40 10
kvk Breda 20048365
BTW nr : NL006591383B01
Openingstijden

dinsdag t/m donderdag
van 9.30 tot 17.30 uur
vrijdag
van 9.30 tot 21.00 uur
zaterdag
van 9.30 tot 17.00 uur

koopzondagen
Aankomende koopzondag:
19 mei
Op koopzondag is ons magazijn gesloten
Klik hier voor alle koopzondagen van
2019